Universiteit van Leuven

De Katholike Universiteit Leuven (KUL) is een katholieke onderzoeksuniversiteit in Leuven, België. De KUL is de thuisbasis van veel verschillende afdelingen en programma’s, waaronder computerwetenschappen, engineering, natuurwetenschappen, theologie en geesteswetenschappen, zaken en rechten. Het biedt veel afgestudeerde en undergraduate-programma’s op veel verschillende gebieden. Raadpleeg onze website voor meer informatie over de KUL. Het is open voor internationale studenten uit meer dan 100 landen.

De belangrijkste bibliotheek van de stad bevindt zich in het stadscentrum. Het werd gebouwd tussen 1921 en 1928 en ontworpen door Whitney Warren. Het gebouw is een van de grootste universitaire gebouwen in de stad. Het oorspronkelijke Whitney Warren-gebouw werd in 1940 verbrand tijdens de Duitse invasie van Leuven. De 900.000 boeken en manuscripten die tijdens de aanval werden vernietigd, werden hersteld, maar de omgang van het incident ontving wijdverspreide internationale media-aandacht.

De Heer is een essentieel onderdeel van de onderzoeks- en onderwijsprogramma’s van de universiteit. Meer dan 1.000 nieuwe overeenkomsten worden jaarlijks gesloten en de LRD biedt de juiste bescherming van intellectuele eigendom en overdrachtsstrategieën. Naast het leveren van intellectuele eigendomsbescherming, stimuleert de LRD het creëren van spin-off bedrijven door begeleiding en toegang tot kapitaal te bieden. De LRD is ook een sleutelrol in de kennisgestuurde regionale ontwikkeling van Vlaanderen, die de wetenschapsparken en incubators omvat.

De rector van de Universiteit van Leuven, Luc Sels, werd benoemd in augustus 2017. De Grand Chancellor en University-bestuursleden dienen ook op het bestuur van KU Leuven. De rector van de KU Leuven, een stad in het zuidelijke deel van België, is een prominente figuur in de Belgische samenleving. In 1834 herstelde de bisschop van Leuven de universiteit naar het oorspronkelijke doel.

De Universiteit van Leuven is de op één na grootste universiteit in België. De stad is de hoofdstad van de Belgische regio. Het ligt aan de oevers van het Laan en is verbonden met Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De hoofdstad ligt aan de rand van Leuven. De KU Leuven is een populaire plek voor internationale studenten om te studeren. De belangrijkste campus ligt in het westen van het land.

De rector van de Universiteit van Leuven is Luc Sels. Hij volgde RIK TORFS op als de eerste rector van de universiteiten. Hij promootte internationale samenwerking en nagestreefde wetenschappelijke ontwikkeling met een wereldwijde focus. Bovendien groeide de stad Leuven, terwijl de universiteit is uitgebreid tot Gasthuisberg. Dit gebied werd de locatie van de universitaire ziekenhuizen. Dit complex is uitgegroeid tot een van de grootste in Europa.

De hoofdbibliotheek is gebouwd in de jaren 1920. De bibliotheek werd verwoest tijdens de Duitse invasie van de stad in 1914, maar het nieuwe gebouw werd gebouwd tussen 1922 en 1928. De rector en de universiteiten Rectors Offices zijn nu gevestigd in de stad. Het is de grootste van de drie universitairen in Leuven. Ondanks de grootte heeft de Universiteit van Leuven een lange geschiedenis van controverse en is het niet zonder controverse.

De hoofdbibliotheek van de Universiteit van Leuven werd gebouwd tussen 1921 en 1928. Het is nog steeds het grootste universiteitsgebouw in de stad. Het werd beschadigd tijdens de Duitse invasie van Leuven in 1940, maar herbouwde in de tijd. Het gereconstrueerde gebouw kon 900.000 boeken en manuscripten besparen. De Whitney Warren was de architect van de nieuwe bibliotheek, het grootste universitaire gebouw in de stad.

De Universiteit van Leuven ligt in Vlaanderen, België. In de negentiende eeuw was het Frans de communicatietaal. In 1911 begon het Nederlands in lezingen te worden gesproken. De universiteit is nu verdeeld in twee zusteruniversiteiten, de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) en de Katholieke Universitet Louvain (UCL), die een Franstalige meerderheid heeft.

KUL is een toonaangevende Europese onderzoeksuniversiteit. De KUL biedt een verscheidenheid aan academische programma’s in zowel het Engels als het Nederlands. Meer dan 6500 onderzoekers van meer dan 120 landen komen naar Leuven om innovatief onderzoek uit te voeren. De universiteiten 14 campussen zijn in heel Vlaanderen gelegen en bevinden zich in de stad Leuven. De KUL is ook de thuisbasis van de grootste bibliotheek in het land. De uitgebreide bibliotheek heeft een rijk cultureel erfgoed en het is een kosmopolitische instelling.